BURSA / NİLÜFER - Nur-Hayati Kurtcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

World Tour in 152 Days ” eTwinning Projesi Başlıyor

Ülkelerin kendi içinde çeşitli güzellikleri vardır. Her ülkenin kendine has tarihi ve doğal güzellikleri, yemekleri, kültürel yapısı, yöresel oyunları ve spor faaliyetleri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ise çeşitli ülkelerin çeşitli etkinliklerini göremiyor ve kültürel açıdan kendilerini geliştiremiyor. Projemizdeki amacımız, her ülkenin kendine özgü tarihini, doğal güzelliklerini, yemeklerini, kültürel yapılarını, yerel oyunlarını ve spor faaliyetlerini tanıtmak için çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle iş birliği yaparak öğrencilerimizin kültür kazanmalarını sağlamaktır. Projeyle aynı zamanda müfredatlar arası ve disiplinler arası alanlar da dahil olmak üzere dijital kültür ve eğitim alışverişi, yurttaşlık bilgisi, çevrimiçi etik, dil öğrenme çalışmaları aracılığıyla öğrencilerimizin sorumlu ve bilinçli dijital vatandaşlar olmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.

Bu çerçevede okulumuz Müdür yardımcısı Aynur TATAROĞLU rehberliğinde Turkey(10), Azerbaijan(5), Romania(4), Portugal(1) ortaklığındaki “World Tour in 152 Days ” adlı eTwinning projemize start verdik.

Proje tanıtım videomuz

09-11-2023